Det her er Lise Lotte, hun er 42 år og har været medlem af CrossFit Frederikshavn i 1,5 år. Lise Lotte har været sød at dele sin sygdoms-historie med os i håb om, at andre kan relatere hertil og måske vinde mod til at prøve kræfter med CrossFit.

Jeg har slidgigt i det ene knæ og har i lange perioder døjet med låst bækken og har derfor haft flere længerevarende forløb hos en kiropraktor. Mine knæ var så belastede, at jeg havde smerter døgnet rundt. Skulle jeg vende mig i sengen, var jeg nødt til at assistere mine ben med hænderne for ikke at vride mig i smerter. Dét at sidde på hug var fuldstændig udelukket, da jeg hverken kunne komme op eller ned, og operation har flere gange været på tale.

Grundet dårlige knæ og ryg var jeg meget skeptisk overfor CrossFit. Jeg var i tvivl om, om mine knæ ville kunne holde til at lave ’squat’, da jeg på forhånd vidste, at det var en del af træningsformen. Derudover frygtede jeg også tunge løft, da jeg havde hørt, at det ofte indgik i et træningspas. Jeg kendte dog en, der var startet med CrossFit heroppe selvom hun havde døjet med knæet og selv var blevet opereret og hun fortalte, at instruktørerne var gode til at finde alternative øvelser til de, der havde begrænsninger i forhold til skader osv. Så jeg tænkte, at mine knæ på ingen måde kunne blive værre end de var, og jeg gav det derfor en chance.

Min skepsis kom mig til gode. Efter de første par gange var der ingen forværring, dog heller ingen bedring – men efter 3-4 måneder begyndte jeg at mærke en betydelig forskel. Nu 1,5 år efter jeg startede med CrossFit har mine knæ og ryg det meget bedre. Min slidgigt er selvfølgelig ikke forsvundet, men jeg har slet ikke de samme smerter som før. Jeg kan mærke, at mine knæ er blevet stærkere og meget mere mobile. Jeg kan uden problemer sætte mig på hug og komme op igen – ja jeg kan endda lave squats med vægt. Problemet med at vende sig i sengen er forhistorie – jeg kan vende mig uden problemer og sove videre. Min ryg er blevet stærk og fleksibel og er faktisk 100% smertefri – så kiropraktoren tjener ikke flere penge på mig.

Jeg har sammen med instruktørerne i CrossFit Frederikshavn fundet ud af, hvilke øvelser, der er gode for mine knæ og hvilke øvelser jeg bør undlade. Dét er det fantastiske ved CrossFit – der er ALTID et alternativ til øvelser, hvis man har nogle skavanker. Instruktørerne I CrossFit Frederikshavn fortjener stor ros for at give sig tid til medlemmer uanset niveau og personlighed.

CrossFit har gjort min hverdag nemmere og jeg har fået mig nye venner i alle aldre!

About the author : Brian Høj

Subscribe to newsletter

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

Join our mailing list today

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed porttitor lectus.