Sneglen på læben har et godt formål

I træningscenteret forsøger man at sætte fokus på mænds helbred ved at gro et overskæg.

Brian Høj Movember

 

 

 

FREDERIKSHAVN: Kalenderen siger november måned, og det er lig med, at mænd skal gro et overskæg. Eller nogle mennesker forbinder i hvert fald de to ting, fordi de gerne vil sætte fokus på mænds helbred.

Fænomenet kom til Danmark i 2007, hvor man startede med at kalde november for ”Movember”. En sammentrækning af det engelske ord ”moustache” og november. Meningen er, at mænd glatbarberer sig den 1. november og i løbet af måneden gror et overskæg.

Sneglen på overlæben skal sætte fokus på mænds helbred, og deltagerne opfordrer samtidig folk til at donere penge til bekæmpelse af mænds helbredsproblemer.

Crossfit Frederikshavn slår sammen med sine medlemmer et slag for begivenheden.

En tur under kniven

Crossfit Frederikshavns ejer, Brian Høj, havde søndag arrangeret, at de mandlige medlemmer kunne få en gratis barbering efter deres træningspas.

Derfor stod to frisører klar med barberknive i træningscenteret.

– En del af mænds sunde helbred kommer også af at være aktive. Derfor vil vi gerne som træningscenter være med til at sætte fokus på mænds helbred og forsøge at opfordre mænd til at være mere aktive, siger Brian Høj, som også selv var under kniven i dagens anledning.

Samtidig bliver træningscenterets medlemmer belønnet med en t-shirt designet til begivenheden, hvis de donerer over 100 kroner til støtte for mænds helbred.

Centerets kvindelige medlemmer kan samtidig sætte fokus på problemet ved at vise, at de er aktive hver dag i hele november.

Sjovt fokus – alvorligt emne

Anders Nielsen er et af medlemmerne i Crossfit Frederikshavn, der lod skægget falde og samtidig anlægger en snegl i løbet af den næste måned.

– Det er en sjov ting. Ikke det at rende rundt med en snegl, men det er en sjov måde at sætte fokus på et meget alvorligt emne, siger Anders Nielsen.

Brian Højs mål var at rejse 5000 kroner til formålet, men allerede inden måneden for alvor er startet, har centerets medlemmer doneret 5300 kroner, som alle går direkte til støtte for mænds helbred.

Kilde: Nordjyske.dk

Støt op på  http://moteam.co/crossfit-frederikshavn-sal-tryk

About the author : Brian Høj

Subscribe to newsletter

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

Join our mailing list today

Insider offers & flash sales in your inbox every week.

Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus dolor sit amet, consectetur adipiscing elit sed porttitor lectus.